Wednesday, June 9, 2010
Apam Mentega
Bahan-bahan:
1 cawan gula
1 cawan air
3 cawan tepung gandum
250 gm mentega
3 biji telur ayam
1 tin susu cair
1 cawan gula
2 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh soda bikarbonat
1 biji kelapa parut
Sedikit esen vanila
Cara Menyediakan:
1. Hanguskan gula dengan 1 cawan gula. Ketepikan.
2. Pukul telur dengan gula hingga kembang.
3. Masukkan mentega (yang telah dipukul berasingan), susu cair, gula hangus, esen vanila dan tepung yang diayak dengan soda bikarbonat dan serbuk penaik. Pukul sebati.
4. Sapu minyak pada mangkuk acuan dan masukkan adunan. Kukus hingga masak.
5. Hidangkan bersama kelapa parut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment