Wednesday, June 9, 2010
Salad Daging
BAHAN-BAHAN:
1/2 kg daging tenderloin
Garam dan serbuk lada hitam secukupnya
1 sudu besar cuka
1 sudu besar jus limau nipis
3 tangkai cili padi
1 labu bawang besar
Daun sup
Daun bawang
Bawang goreng
Acar daun ketumbar
BAHAN SALAD:
Beberapa ketulan ais batu
Salad campuran
3 tangkai kacang kelisa
2 biji ubi beetroot
1 labu bawang besar | dimayang
1 biji lada bengala- dihiris
1 batang lobak merah | hiris memajang
1 biji tomato | dihiris
1/2 batang timun | hiris memanjang.
CARA MENYEDIAKAN:
1. Bersihkan daging dan sapukan dengan garam serta serbuk lada hitam dan panggang dalam suhu 160°C selama setengah jam.
2. Sediakan salad. Masukkan bahan-bahan untuk salad yang telah dihiris halus ke dalam mangkuk dan gaulkan.
3. Hiris nipis daging yang telah dipanggang tadi dan letakkan di atas salad dan tuangkan sos di atasnya.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment