TRANSLATOR
English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, June 9, 2010

Biskut Florentine


BAHAN-BAHAN:

30 gm madu

50 gm gula

170 gm glukosa (cair)

100 gm krim putar

350 gm potongan badam

350 gm buah-buahan kering

100 gm tepung gandum



BAHAN HIASAN:

10 gm gula ising

2 biji buah strawberi



CARA MENYEDIAKAN:

1. Gula, madu dan glukos dimasak sehingga keemasan.

2. Masukkan krim putar dan gaul sehingga sebati.

3. Kemudian, masukkan badam, buah-buahan kering dan tepung gandum. Gaul sehingga sebati di atas api yang perlahan.

4. Setelah itu, tuangkan di atas dulang pembakar yang tidak melekat. Bakar dalam suhu 180o selsius sehingga kuning keemasan.

5. Lenyekkan semasa ia panas sehingga nipis dan sejukkan. Potong mengikut bentuk kesukaan.



PESANĂ¢€ˆSAJI: Glukos cair boleh dibeli di kedai menjual barangan kek.

1 comment: