Wednesday, June 9, 2010
Biskut Florentine
BAHAN-BAHAN:
30 gm madu
50 gm gula
170 gm glukosa (cair)
100 gm krim putar
350 gm potongan badam
350 gm buah-buahan kering
100 gm tepung gandum
BAHAN HIASAN:
10 gm gula ising
2 biji buah strawberi
CARA MENYEDIAKAN:
1. Gula, madu dan glukos dimasak sehingga keemasan.
2. Masukkan krim putar dan gaul sehingga sebati.
3. Kemudian, masukkan badam, buah-buahan kering dan tepung gandum. Gaul sehingga sebati di atas api yang perlahan.
4. Setelah itu, tuangkan di atas dulang pembakar yang tidak melekat. Bakar dalam suhu 180o selsius sehingga kuning keemasan.
5. Lenyekkan semasa ia panas sehingga nipis dan sejukkan. Potong mengikut bentuk kesukaan.
PESANĂ¢SAJI: Glukos cair boleh dibeli di kedai menjual barangan kek.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
nk masak..
ReplyDeletetp x pandai..
x penah menjadi2..