TRANSLATOR
English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, June 15, 2010

Puding Pisang


BAHAN LAPISAN KEK:

1 biji kek swissroll | potong lapan
15 gm agar-agar serbuk
2 cawan air

BAHAN LAPISAN PISANG:

3 biji pisang montel | hiris
20 gm agar-agar serbuk
4 sudu besar tepung kastad
1 cawan gula
3 cawan susu segar
3 biji kuning telur

BAHAN LAPISAN BAWAH:

15 gm agar-agar serbuk
2 cawan santan
Sedikit pewarna kuning

CARA MENYEDIAKAN:

1. Kita sediakan lapisan kek dulu. Potong swiss roll dan susun di bahagian bawah loyang.

2. Satukan agar-agar dan air. Didihkan hingga larut. Tuang ke atas swiss roll. Biarkan mengeras.

3. Hirisan pisang disusun di tepi loyang dan kalau ada lebih susunkan di atas lapisan swiss roll yang sudah mengeras.

4. Satukan bahan lain dalam periuk dan kacau sebati di atas api yang kecil sehingga likat. Tuangkan ke atas lapisan swiss roll tadi. Biarkan mengeras.

5. Sediakan bahan ketiga, satukan semua bahan dan didihkan. Tuangkan di atas lapisan kedua, dan biarkan mengeras.

No comments:

Post a Comment